Een onafhankelijke selectiecommissie bestaande uit jhr. Alfred van Bunge, drs. Theo Heere, drs. Pieter Bogaardt (voorzitter Lijst Henk Krol) en twee (oud)-Kamerleden, maakte uit 150 aanmeldingen een selectie van 42 serieuze kandidaten die voor een gesprek werden uitgenodigd. Het voor de partij belangrijke onderwerp ‘Pensioenen’ zal worden behartigd door Dick van Zanten die daarbij zal worden ondersteund door de voorzitter van het wetenschappelijk instituut van de LHK, prof. dr. Erik Lutjens, hoogleraar pensioenrecht.

De overheid is er voor u, niet andersom

We koesteren en behouden ons pensioenstelsel, het beste ter wereld

De economie zetten we op 1

Een goede plek om te wonen voor alle Nederlanders

We zijn zuinig op onze aarde

Minder belasting en ombuiging van overheidsuitgaven

Een rechtvaardig en veilig land

Gezondheid, ons grootste bezit

Kandidaten Lijst Henk Krol

 1. Henk Krol (Eindhoven) volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer.
 2. Rosa Molenaar (Den Haag) is politiek adviseur van Henk Krol, werkte bij meerdere ministeries en is afgestudeerd planoloog.
 3. Dick van Zanten (Gorinchem) is wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Gorinchem en is civielrechtelijk en fiscaal-juridisch opgeleid.
 4. Nick Kouwenhoven (Hilversum) is strategisch communicatieadviseur en werkte jarenlang bij de rijksoverheid en in het bedrijfsleven.
 5. Arjan van der Hout (Bergeijk) heeft zeventien jaar ervaring als wethouder in Bladel en in Delft, is opgeleid als leraar Engels en Nederlands.
 6. Manitou Jansen (Nieuwe Pekela) werkt in het bedrijfsleven, studeerde mediawetenschappen en is voorzitter van het jongerennetwerk Lijst Henk Krol.
 7. Bert Kannegieter (Bingelrade) is oud-raadslid in gemeente Onderbanken, heeft ruime bestuurlijke ervaring in het sociaal-maatschappelijk domein en is afgestudeerd in staatsrecht en bestuurskunde.
 8. Justiënne de Lange-Wendt. (Den Haag) is concern controller met ruime ervaring in de sector van woningcorporaties, zorgorganisaties en commerciële dienstverlening en is afgestudeerd bedrijfskundige.
 9. Rob Cohen (Almere) is luitenant-kolonel b.d., is actief als bestuurder bij meerdere militaire organisaties, en was deeltijd militair bij het Korps Nationale Reserve met als laatste functie bataljonscommandant.
 10. Daan Pruimboom (Hippolytushoef) is onafhankelijk raadslid in de gemeente Hollands Kroon, is afgestudeerd socioloog en studeert momenteel politieke wetenschappen.
 11. Wilma de Mooij (Harmelen)
 12. Jan Sikking (Diemen)
 13. Bart Schuitenmaker (Zandvoort)
 14. Marco van den Boomgaard (Zoetermeer)
 15. Leen van Toor (Uddel)
 16. John Geven (Nuenen)
 17. Ger de Groot (Rijswijk)
 18. Janneke Koning (Westerkwartier)
 19. Joop Boonstra (Amsterdam)
 20. Betty Gerber (Alkmaar)
 21. Huub Slangen (Brunssum)
 22. Monique Kortenoeven (Kudelstaart)
 23. Frank Engelman (Bergeijk)