We zijn zuinig op onze aarde

Te snel iets willen heeft op het klimaatdossier geleid tot beleidsfiasco’s als houtstook en gasloos wonen. Wij zijn ervan overtuigd dat de innovatietechnologie ons binnen afzienbare tijd schone en betaalbare oplossingen zal aanreiken. Daar zetten we op in.

Een gezond milieu is letterlijk van levensbelang. We geven onze planeet zo leefbaar en gezond mogelijk door aan komende generaties. Daar past de personenauto prima in. Autorijden maken we schoner, veiliger en goedkoper. We gaan respectvol om met dieren en de natuur. Steden worden groener. Duurzame economie gaat boven de wegwerp-economie. Klimaatmaatregelen die ecosystemen beschadigen, schieten hun doel voorbij. Bij de LHK gaat milieu altijd boven klimaat.

Te snel iets willen heeft op het klimaatdossier geleid tot beleidsfiasco’s als houtstook en gasloos wonen. Wij zijn ervan overtuigd dat de innovatietechnologie ons binnen afzienbare tijd schone en betaalbare oplossingen zal aanreiken. Daar zetten we op in.

Natuur en milieu

De LHK steunt de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Door het terugdringen van vervuiling dragen we bij aan een schone aarde. Klimaatmaatregelen die het milieu of de natuur aantasten – zoals houtstook, windmolens in bossen en zonneweides – schieten hun doel voorbij. Daar doen we niet aan mee. 

 • Natuurbehoud is van levensbelang voor onze gezondheid en levert een grote bijdrage aan ons fysiek en mentaal welzijn. Alle Nationale Landschappen en natuurgebieden blijven behouden en worden waar mogelijk met elkaar verbonden. Bestaande natuurgebieden worden beschermd en waar mogelijk opengesteld voor publiek.
 • De groei van de voortgaande verstedelijking wordt gecompenseerd door de ontwikkeling van nieuwe natuurgebieden.  
 • We planten bomen in plaats van dat we ze kappen. Verstedelijkt gebied vergroent door de aanleg van parken, groene daken en – gevels. 

Dieren

Bij de LHK zijn we grote dierenvrienden.

 • Dierenleed wordt bestreden, dierenwelzijn wordt bevorderd en dierenmishandeling wordt zwaarder bestraft.
 • De LHK is voor een verbod op onverdoofd slachten. 
 • Bestrijding van ongedierte, zoals de eikenprocessierups, mag alleen met stoffen die niet schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.

Duurzame energie

Door het terugdringen van CO2-uitstoot dragen wij bij aan de leefbaarheid van onze aarde. We vertrouwen op technologische ontwikkelingen die ons aan goede alternatieven helpen. 

 • We zetten stevig in op energiebesparing bij wonen, vervoer en bedrijven. Minder gebruik is de sleutel voor een schoner land. 
 • Nederland heeft het beste gasleidingennet ter wereld. Dit kan in de toekomst worden gebruikt voor bijvoorbeeld waterstof. Daarom is het niet verantwoord dit transportmiddel op te heffen. We gaan trouwens pas van het gas af als er een betaalbaar alternatief is en stoppen met investeringen om woningen nu van het gas af te halen. Gasboringen mogen nooit een bedreiging voor mens en milieu zijn.
 • We zetten daarnaast in op nieuwe vormen van schone energie. Er komt een onderzoek naar moderne thoriumcentrales. De risico’s worden in kaart gebracht en gereduceerd. We zadelen toekomstige generaties niet op met problemen waar nog geen passende oplossing voor is. Zonne-energie wordt gestimuleerd door het handhaven van een teruggaafregeling en het aantrekkelijk maken van het gebruik van (auto)batterijen voor opslag. Wij zijn tegen het gebruik van biomassa als energiebron.

We koesteren de personenauto

De personenauto is een verworvenheid die symbool staat voor onze individuele vrijheid en zelfstandigheid. De auto verruimt onze blik, maakt ouderen zelfstandiger en minder eenzaam. De grote persoonlijke en maatschappelijke voordelen van het gemotoriseerde, individuele voertuig heeft in onze visie een grote toekomstwaarde. 

 • We maken autorijden schoner, veiliger en goedkoper. Emissieloze auto’s hebben grote maatschappelijke voordelen. Dat moet tot uiting komen in een lagere autobelasting. We zetten in op slim parkeren. 
 • We steunen een systeem van betalen naar gebruik als dat ertoe leidt dat de gemiddelde particulier substantieel minder belasting gaat betalen dan nu.
 • Aanvullend innoveren we het openbaar vervoer: deur-tot-deur met individueel maatwerk en zelfrijdende auto’s, waarbij openbaar, particulier en denkbare tussenvormen elkaar aanvullen.

Meer nieuws

Machtsmisbruik

Drie weken geleden vroeg ik een brief over Build Back Better en de Great Reset van de World Economic Forum. De minister-president gebruikt die term

Lees meer

Hier-is-Henk

“Hier-is-Henk”  Verkiezingstoer Tweede Kamerverkiezingen 2021  LIJST25 Tot aan de verkiezingen op 17 maart 2021 trekt Henk Krol en zijn team door het land om u

Lees meer

Kabinet snijdt pas af

Vandaag in het debat over de nieuwe wet over de avondklok stelt Henk Krol dat het demissionaire kabinet de rechter de pas afsnijdt. Eerst het

Lees meer